Ola John aangeboden bij FC Emmen

FC Emmen hoopt zich nog voor het einde van de transferperiode te versterken met een aanvaller. Volgens Reon Boeringa, verslaggever van Voetbal International, heeft de club onlangs Ola John aangeboden gekregen. De vleugelspeler staat nog onder contract bij het Portugese Vitória Guimarães. Het is onbekend of Emmen daadwerkelijk interesse heeft.

De 28-jarige John heeft tot dusver een wonderlijke carrière achter de rug. De aanvaller maakte op jonge leeftijd zijn debuut voor FC Twente. Daar viel de buitenspeler op en dat leidde tot een transfer naar Benfica. De Portugese topclub verhuurde hem vervolgens aan clubs als Hamburger SV, Reading, Wolverhampton Wanderers en Deportivo La Coruña. Tussendoor maakte John ook nog zijn debuut voor het Nederlands Elftal. Het bleef bij één interland.

Sinds juli 2018 staat John onder contract bij Vitória Guimarães. Daar behoorde hij de afgelopen twee duels niet tot de wedstrijdselectie. Het is onduidelijk voor hoeveel FC Emmen de aanvaller in Portugal kan ophalen. Eerder was de Portugese club vrijgevig in de transfer van João Carlos Teixeira naar Feyenoord. De aanvallende middenvelder kon door Feyenoord voor een fractie van de prijs worden opgepikt. Aan de andere kant haalde Guimarães deze transferperiode wel oud-Ajax doelman Bruno Varela en oud-gediende Ricardo Quaresma.