OMT: Weer publiek bij Nederlandse profduels

Vanaf 1 september wordt publiek weer toegelaten bij wedstrijden in het Nederlandse betaald voetbal. Dat is het advies van het Outbreak Management Team aan de regering. Clubs moeten daarbij wel voldoen aan de 1.5 meter maatregel handhaving in en om het stadion. Ook bij de ingang en uitgang.

Normaal gesproken neemt het kabinet de adviezen van het Outbreak Management Team 1 op 1 over. De verwachting is dat dit nu ook het geval zal zijn. Het brengt ook direct weer nieuwe uitdagingen met zich mee. De stadions mogen immers nog niet vol. De clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie kunnen in september een derde van de stadioncapaciteit vullen. De verwachting is dat clubs de toewijzing van zitplaatsen op basis van loting gaan doen. Er zijn immers meer seizoenkaarthouders dan beschikbare tickets. Daarnaast worden de eerste maanden van het seizoen 2020-2021 vermoedelijk geen fans van de uitspelende club toegelaten.

Meest opvallende handhaving die er bij deze versoepeling bij is gekomen? Spreekkoren zijn niet toegestaan vanwege een verhoogde kans op nieuwe corona besmettingen. Op social media geven een groot aantal fans aan dat dit juist de charme van voetbal in een stadion is en er zodoende voor kiezen om nog even vanuit huis op televisie hun favoriete ploeg te supporten.

De KNVB plande eerder al de start van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voor het weekend van 11 september. De eerste wedstrijden op Nederlandse bodem met publiek zijn hierdoor twee interlands van het Nederlands Elftal. Het elftal van Ronald Koeman speelt namelijk op 4 en 7 september in de Nations League tegen respectievelijk Polen en Italië. Het is nog onbekend welk stadion de primeur krijgt.

1 Trackback / Pingback

  1. OMT: Weer publiek bij Nederlandse profduels | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.