Onana niet langer in beeld bij Bayer Leverkusen

Ajax-fans lijken opgelucht adem te kunnen halen. De belangstelling van Bayer Leverkusen in André Onana lijkt niet door te zetten. Inmiddels heeft Robin Olsen, doelman van het Zweedse nationale team, de beste papieren om de nieuwe eerste doelman van Peter Bosz te gaan worden.

Bayer Leverkusen lanceerde eerder een bod van 20 miljoen euro op Onana. Ajax hield vervolgens stellig vast aan een hogere vraagprijs waarop de Bundesliga-club de interesse liet bekoelen. Inmiddels heeft het een veel betaalbare oplossing op het oog. Die is ook nog eens zeer concreet. Volgens het Italiaanse Corriere dello Sport is het slechts een kwestie van tijd voordat Robin Olsen zijn huidige club AS Roma gaat verruilen voor Leverkusen.

Olsen zit op een dood spoor bij AS Roma. De Romeinen kochten de Zweedse doelman na het WK van 2018. Afgelopen seizoen werd hij door AS Roma verhuurd aan Cagliari. Zelf is Bayer Leverkusen op zoek naar een vervanger van Lukás Hrádecky. De Fins international ging dit seizoen een aantal malen opzichtig in de fout.