‘Ook concrete belangstelling uit India voor Alberg’

Niet Vietnam maar India lijkt de volgende halte te worden in de loopbaan van Roland Alberg. De Indiase voetbalwebsite IFTWC meldt dat er gesprekken zijn tussen de middenvelder van Roda JC en een nog onbekende club uit dat land.

Alberg is momenteel clubtopscorer van Roda JC. Hij scoorde al acht keer in de Keuken Kampioen Divisie. Toch is hij niet verzekerd van een basisplaats. Trainer Jurgen Streppel kiest voor andere opties op het middenveld en aanval. Daarbij moet ook worden gezegd dat een groot aantal van die goals vanaf de strafschopstip kwamen. Alberg is één van de grootverdieners in Kerkrade. Daarom is ook Roda JC bereid mee te werken aan een buitenlandse transfer. Met het geld dat vrijkomt wil Roda JC haar eigen selectie versterken.

Het zou niet voor het eerst zijn dat Alberg naar het buitenland trekt. De middenvelder was eerder al actief in Turkije, de Verenigde Staten, Bulgarije en Griekenland. Sinds begin 2019 is de voormalig speler Excelsior en ADO Den Haag actief bij Roda JC. In de Indian Super League mogen maar een beperkt aantal buitenlandse spelers actief zijn. Om die reden liggen Hyderabad FC, East Bengal en Kerala Blasters het meest voor de hand.