Ook FC Emmen en Heracles door in beker

Foto: Marco Oomen Fotografie

FC Emmen en Heracles Almelo hebben de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. FC Emmen versloeg op eigen veld FC Eindhoven met 2-0. Heracles Almelo deed het zelfs nog iets beter door Telstar met 3-0 te verslaan.

FC Emmen met talenten langs FC Eindhoven

Trainer Dick Lukkien had opvallend genoeg basisplaatsen ingeruimd voor twee negentienjarige spelers. Lentini Caciano en Sekou Sidibe kregen de kans om zich vandaag te bewijzen. Het was voor beide jongelingen hun eerste basisplaats van het seizoen. Sidibe kwam afgelopen zomer over van Jong PSV. Een hele wedstrijd spelen zat er vandaag niet in. Caciano bleef in de rust samen met Van Rhijn achter. Voor Bijl kwam Veendorp in de ploeg, terwijl voor Caciano een andere jongeling inviel: Luciano Carty. Een kwartier voor tijd werd Sidibe vervangen door Lucas Bernadou, die deze zomer transfervrij over is gekomen van Paris Saint-Germain.

Twaalf minuten voor tijd opende Michael de Leeuw opende de score. De 34-jarige aanvaller scoorde op aangeven van Cavlan. Diezelfde De Leeuw zou ook de eindstand bepalen. Hij scoorde diep in blessuretijd de 2-0 en dat maakte aan alle Eindhovense illusies een eind.

Heracles scoort drie keer tegen Telstar

Ook Heracles Almelo bekert verder. Het kwam na een benutte strafschop van haar nieuwe aanvalsleider Sinan Bakis op voorsprong. Die stond stond heel lang op het bord. Pas achttien minuten voor tijd zou Heracles Almelo op 2-0 komen. Dit keer was Rai Vloet de doelpuntenmaker. In blessuretijd werd de eindstand bepaald op 3-0. Invaller Szoke nam de goal voor zijn rekening.