Ook Jong Oranje krijgt ontheffing van VWS

Credits: Marco Oomen Fotografie

Na het grote Oranje hebben ook de spelers van Jong Oranje van de overheid vrijstelling van de quarantaineregels gekregen. Concreet betekent het dat de spelers na de EK-kwalificatiewedstrijd  in en tegen Wit-Rusland bij terugkeer in Nederland niet in quarantaine hoeven.

Voor Wit-Rusland geldt code oranje en dat betekent bij terugkeer een verplichte quarantaine. En laat dat nu niet mogelijk zijn. Naast dat Jong Oranje zelf enkele dagen later tegen Jong Noorwegen moet aantreden, zaten ook clubs niet te wachten op een quarantaine-periode. Vandaag gaf het ministerie van VWS de KNVB het verlossende antwoord.

“In de meeste bij de UEFA aangesloten landen gold die uitzondering al en nu dus ook voor ons”, aldus een woordvoerder van de KNVB tegenover het Algemeen Dagblad. “De spelers leven goed afgezonderd in een bubbel en worden regelmatig getest.” Tegelijkertijd blijven er nog altijd zorgen over de reis naar Wit-Rusland. In het land is het enorm onrustig. Een aantal Duitse clubs willen hun spelers niet afstaand. Hertha BSC heeft bijvoorbeeld drie jeugdinternationals.