‘Ook Lasse Schone gaat naar club Berlusconi, Boateng en Balotelli’

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

De toekomst van Lasse Schone ligt in de Serie B. De voormalig publiekslieveling van Ajax lijkt Genua deze transferperiode te verruilen voor Monza. Die club wil met een aantal gerichte versterkingen zo snel mogelijk naar de Serie A promoveren.

Monza legde aan het begin van het seizoen Kevin-Prince Boateng was. Ook Mario Balotelli werd al gecontracteerd. Op korte termijn moeten Matteo Scozzarella (Parma) en Lasse Schone (Genua) volgen. Aan ambities geen gebrek. Monza is eigendom van Silvio Berlusconi. Net als eerder bij AC Milan ligt de dagelijkse gang van zaken in handen van Adriano Galliani. AC Monza staat derde in de Serie B. Met de komst van een aantal versterkingen is er een reële kans op promotie naar de Serie A.

Na de promotie van de Serie C naar Serie B wil men nu doorstoten. Ondertussen zoeken Genua en Lasse Schone al langer naar een oplossing. De Deense middenvelder zit op een dood spoor in de Italiaanse havenstad. De 34-jarige Schone kwam dit seizoen nog geen enkele minuut in actie. Genua denkt dan ook graag mee over een winterse transfer. Het is onbekend of Schone een overstap naar de Serie B ziet zitten.

Schone verruilde Ajax in de zomer van 2019 voor Genua. Het is voor de Deen na zijn geliefde Nederland zijn tweede buitenlandse avontuur. Een succes werd het niet. Bij Monza is er nu de kans op prijzen. In Nederland speelde Schone eerder voor SC Heerenveen, De Graafschap en NEC. Tussen 2012 en 2019 speelde hij bij Ajax. Daar groeide hij uit tot publiekslieveling. Na zijn actieve loopbaan wil hij zich graag met zijn Nederlandse vrouw en kinderen in Nederland gaan vestigen.