Ook Roda JC stapt weer over naar natuurgras

Kunstgras lijkt op zijn retour in het Nederlandse betaald voetbal. Ook Roda JC heeft nu te kennen gegeven het kunstgras in haar Parkstad Limburg Stadion te verruilen voor echt natuurgras.

De club uit de Keuken Kampioen Divisie is daarmee de volgende club die switcht. Roda JC in een persbericht: “Het kunstgrasveld in het Parkstad Limburg Stadion zal in de zomer van 2021 worden verwijderd en worden vervangen door een échte grasmat. Met de herintroductie van natuurgras in het Parkstad Limburg Stadion is het voornemen om Sportpark Kaalheide weer in gebruik te nemen als trainingslocatie voor de eerste selectie. Vanzelfsprekend is het niet mogelijk om dagelijks te trainen op natuurgras. Vanwege dit gegeven dient de selectie uit te wijken naar Sportpark Kaalheide.”

Tot dusver trainde Roda JC ook altijd in het stadion. Er wacht nu een grondige renovatie van Sportpark Kaalheide. Volgend seizoen zullen er al wijzigingen worden doorgevoerd maar het doel is om het trainingscomplex van nieuwbouw te voorzien. Roda JC en de gemeente Kerkrade hebben een tienjarige huurovereenkomst voor Kaalheide getekend.