Ook SC Heerenveen akkoord met salarisverlaging

Bron: Mustafa / FPH

En daar is de volgende club. SC Heerenveen heeft een unaniem akkoord gesloten over een tijdelijke salarisverlaging voor spelersgroep, technische staf en directie.

“Ik ben zeer verheugd dat we dit nieuws kunnen melden”, zegt algemeen directeur Cees Roozemond op de website van SC Heerenveen. “Alleen samen komen we door deze crisis. Dat begrijpt onze spelersgroep gelukkig heel goed. Een prachtig gebaar van de selectie en alle collega’s die hun steentje bijdragen door in te leveren voor het grotere goed. Dit sterkt ons in de overtuiging dat we ons door deze crisis heen kunnen slaan.”

Ook middenvelder Hichaim Faik kwam namens de spelersraad aan het woord: “Vanaf het eerste moment was iedereen in de selectie bereid mee te denken. Het zijn zware tijden. Dat is bij sc Heerenveen niet anders. We zijn solidair met de club, de mensen die hier werken, de supporters, sponsoren en iedereen die nog meer bij sc Heerenveen betrokken is. Wij zijn heel blij dat we op deze manier iets voor de club kunnen doen.”

SC Heerenveen volgt met deze stap de basis van het collectieve advies van de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO), spelersvakbonden VVCS en ProProf en de CBV (Coaches Betaald Voetbal). Eerder kwamen PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo, FC Twente, PEC Zwolle en FC Utrecht al een akkoord over een (tijdelijke) salarisverlaging.