Ook spelersgroep PEC Zwolle is akkoord

Steeds meer clubs komen tot een vergelijk met de spelersgroep over een tijdelijke loonverlaging. In navolging van onder andere PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft nu ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over een salarisverlaging.

Naast de spelersgroep gaan ook de technische staf en het kantoorpersoneel akkoord met de verlaging. PEC Zwolle volgt het spoor van de aanbevelingen die belangenorganisaties uit het betaald voetbal eerder hadden vastgesteld. De verwachting is dat de komende dagen en weken meer clubs deze weg zullen volgen.

Pelle Clement, namens de spelersgroep: ,,In deze tijden spreekt het voor zich dat ook wij als spelersgroep nu van ons moeten laten horen. We zitten met z’n allen in een situatie die niemand van te voren had voorzien. Supporters, sponsoren, medewerkers, iedereen voelt in meer of mindere mate de gevolgen van de huidige crisis. Als spelersgroep hebben we dan ook het volste begrip voor de beslissing die we samen met de directie hebben gemaakt. Zaterdag start de seizoenkaartcampagne waarin we hopen dat zoveel mogelijk supporters ons team volgend seizoen op wat voor manier dan ook komen ondersteunen. Het voelt niet goed om dat van hen te vragen, als je zelf geen geste hebt gedaan. Daarom zijn we blij dat we nu samen tot deze beslissing zijn gekomen.”

Voorzitter Adriaan Visser reageert: ,,Dat er zoveel begrip is vanuit de spelersgroep, technische staf en kantoororganisatie, zegt veel. Zoals Pelle ook aangeeft, zitten we met z’n allen in een situatie waar helemaal niemand om gevraagd heeft. Afgelopen week hebben we met de spelersraad gezeten. De volgende dag zijn de spelers, na een Zoom-sessie onderling, met groen licht naar de directie gekomen. Het bleek dat iedereen unaniem het voorgenomen plan steunt. Dit akkoord is ontzettend belangrijk voor onze club met het komende seizoen in het vooruitzicht. Uiteraard beseffen wij ons dat zo’n vraag niet alledaags is, maar nu is het belangrijk dat we allemaal samen de schouders onder de club zetten.”