Opnieuw speelminuten voor Dilrosun bij Hertha BSC

Javairô Dilrosun heeft opnieuw speelminuten gekregen bij Hertha BSC. De 21-jarige aanvaller hoopte dit seizoen in Berlijn definitief door te breken maar verloor tussentijds zijn basisplaats. De rappe buitenspeler moet het in 2020 voor en na de ‘corona break’ doen met invalbeurten.

Op vrijdagavond mocht Dilrosun in de stadsderby tegen Union Berlin bij een 3-0 voorsprong invallen. Dilrosun mocht veertien minuten voor tijd invallen voor doelpuntenmaker Dodi Lukebakio. Dat is al een stuk meer dan vorig weekend. De voormalig jeugdspeler van Ajax en Manchester City mocht toen in het uitduel bij Hoffenheim (0-3 winst) een minuut voor tijd invallen. Dilrosun zag vlak na zijn invalbeurt verdediger Dedryck Boyata raak koppen uit een hoekschop van Plattenhardt.

Door de twee overwinningen is Hertha BSC opgeklommen naar de tiende plaats in de Bundesliga. Hertha BSC hoopt ook weer snel over Karim Rekik te beschikken, de verdediger stond de afgelopen weken buitenspel vanwege een blessure. Union Berlin moet juist steeds meer naar beneden kijken.  Het staat op een twaalfde plaats maar de voorsprong is relatief klein. Bij Union Berlin zit Sheraldo Becker nog we leven in de lappenmand. Het is de vraag of Becker dit seizoen nog wel in actie komt.

Dilrosun had eerder dit seizoen nog een basisplaats in Berlijn. Dilrosun aast voor zijn ontwikkeling op meer speelminuten. Eerder deze week sprak Dilrosun al de wens uit Hertha BSC te willen verlaten mocht hij minder in actie komen. Tot dusver bleef het voor de jonge aanvaller bij 1 interland voor het Nederlands Elftal. Die was echter al eind 2018.