Opvallende ‘defensieve’ transfer voor FC Emmen

Credits: Marco Oomen Fotografie

FC Emmen staat op het punt zich te versterken met Tsjechisch jeugdinternational Denis Granecny. De 21-jarige linkspoot werd het afgelopen half jaar door Banik Ostrava verhuurd aan Ceske Budejovice. Dat was geen onderverdeeld succes.

Granecny kan met recht als multifunctioneel worden betiteld. Het zal trainer Dick Lukkien aanspreken dat hij als centrale verdediger, maar ook als linksback en linkshalf uit de voeten kan. Granecny kwam bij Banik Ostrava in de eerste seizoenshelft vooral als offensieve linkshalf binnen een 4-2-3-1 systeem in actie. Vier keer als basiskracht en acht keer als invaller. Bij Ceske Budejovice kwam hij vanaf januari slechts eenmaal als linksback in actie. In de laatste jeugdinterland voor Tsjechië Onder 21 in november vorig jaar tegen Kroatië Onder 21 speelde hij als linkshalf. In voorgaande interlands tegen de leeftijdsgenoten van Slowakije en Schotland speelde hij als linksback.

Opvallend genoeg stelde FC Emmen-bestuursvoorzitter Ronald Lubbers afgelopen weekend dat hij op zoek was naar een extra keeper, een verdediger en indien het budget het zou toelaten nog een buitenkansje in de aanval. FC Emmen lijkt in Denis Granecny dus vooral een verdedigende versterking te zien.

De transfer is onder voorbehoud van een medische keuring. De verwachting is dat FC Emmen de speler huurt met een optie tot koop. Mogelijk kondigt FC Emmen de komst van Granecny aan na afloop van het oefenduel met FC Groningen.