Oranje gaat op EK spelen tegen Noord-Macedonië

Het Nederlands elftal weet waar het aan toe is. De laatste tegenstander op het EK 2020 is namelijk vandaag bekend geworden. Het is Noord-Macedonië dat vandaag Georgië versloeg. Noord-Macedonië debuteert daarmee op het Europees Kampioenschap.

Eerder werden de playoff duels voor de laatste vier EK-tickets nog uitgesteld. Nu is er eindelijk meer duidelijkheid. In de voorgaande ronde zette Georgië juist Wit-Rusland aan de kant. Noord-Macedonië was juist te sterk voor Kosovo. Vandaag troffen beide landen elkaar. De enige goal werd gemaakt door de 37-jarige aanvaller Goran Pandev. Daarmee wordt zijn status in het voetbalgekke land weer groter. Pandev is al recordinternational (114 caps) en topscorer allertijden (36 goals)

Oranje begint volgend jaar het EK met een wedstrijd tegen Oekraïne op 13 juni. Vier dagen later volgt haar tweede duel nog tegen Oostenrijk.  Op 21 juni staat het duel tegen Noord-Macedonië op het programma. De wedstrijden worden gespeeld in de Johan Cruijff ArenA, tenzij de UEFA alsnog beslist dat het EK toch niet in verschillende Europese steden wordt gespeeld.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Oranje gaat op EK spelen tegen Noord-Macedonië | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.