Oranje sluit Nations League af met zege in Polen

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Het Nederlands Elftal heeft gedaan wat het moest doen. Winnen! Helaas was dat niet genoeg om zich als groepswinnaar te plaatsen voor de Final Four van de Nations League. Concurrent Italië wist namelijk zoals verwacht te winnen in Sarajevo van Bosnië en Herzegovina (0-2).

Het elftal van Frank de Boer keek vandaag al vroeg tegen een achterstand aan. Kamil Jóźwiak was veel te snel voor Oranje en tekende al na vijf minuten spelen voor de openingstreffer. Weer moest Oranje in de achtervolging. Lang bleef een doelpunt ondanks de nodige kansen uit. Een strafschop bracht na 77 minuten uiteindelijk redding. Deze werd snoeihard door Memphis Depay binnengeschoten. Niet veel later maakte Wijnaldum uit een corner van invaller Steven Berghuis de 1-2. Dat zou in Polen ook de eindstand zijn.

Voor Oranje zit de Nations League er dus op. Het eindigt op een tweede plaats. Achteraf is het uitduel tegen Bosnië en Herzegovina beslissend geweest. Het Nederlands Elftal wist daar niet te winnen en verspeelde met dat gelijke spel twee dure punten. Het komt nu juist een puntje tekort op koploper Italië. De Italianen spelen de Final Four nu tegen Spanje, Frankrijk en België.

Door de overwinning van vandaag is Oranje overigens wel verzekerd van de status van groepshoofd in de kwalificatiereeks voor WK 2022.