Orkun Kökcü wil meer waardering van Feyenoord

Orkun Kökcü hoopt nog steeds op een langer verblijf bij Feyenoord. De negentienjarige middenvelder sprak uitgebreid met Voetbal International en liet daar optekenen dat hij hoopt op een nieuwe, verbeterde deal in De Kuip.

Kökcü legde al twee aanbiedingen naast zich neer. Ondertussen neemt de belangstelling in de negentienjarige middenvelder elke week toe. Arsenal, FC Barcelona, Sevilla, Chelsea, Valencia, Napoli, AS Roma, Atalanta Bergamo en Wolverhampton Wanderers werden al aan de middenvelder met Turkse roots gelinkt. Kökcü tegenover Voetbal International: “Ik weet dat er interesse is, in die zin dat een aantal clubs me volgt. Liegen heeft geen zin, het streelt me natuurlijk wel. Het is een teken dat ze je een goede voetballer vinden.”

Tegelijkertijd zal het ook niet zonder reden zijn dat Kökcü wil aanblijven maar al twee nieuwe aanbiedingen van Feyenoord naast zich neer heeft gelegd. “Nu moet ik proberen me zo goed mogelijk uit te drukken. Het gaat mij niet om geld en tegelijkertijd is dat wél waar het om gaat… Kijk, ik weet dat ik in de toekomst misschien ergens heel goed kan gaan verdienen. Ik woon lekker bij mijn ouders, dus ik heb nu in feite helemaal niet veel nodig. Het aparte is alleen dat waardering wordt uitgedrukt in geld. In een kleedkamer is niet veel geheim, we weten ongeveer allemaal wel van elkaar wat we verdienen, dus als ik dan twee keer zo’n bod krijg… Dan denk ik: Ik ben basisspeler, de club heeft vertrouwen in me, maar laat dat dan ook zien.”

Het draait voor de middenvelder ook om een bepaalde uitstraling en daarmee status. Kökcü: “Het heeft te maken met je status in een ploeg, dat je ook wat kunt zeggen, dat mensen niet denken als ik iets aangeef: Wat weet hij nou met zijn kleine contract? Sommigen zullen zo denken, al zeg ik nu ook gewoon wat ik ervan vind, hoor. En dat wordt in de kleedkamer geaccepteerd. Dus de jongens nemen me serieus, waarderen me, maar die status staat niet in verhouding met wat ik kreeg aangeboden”