Orkun Kökcü zondert zich af van geruchten

Het is nog onbekend waar Orkun Kökcü komend seizoen actief is. De middenvelder met Turkse roots staat in de belangstelling van clubs als Arsenal en Sevilla maar kan ook een verbeterd contract in De Kuip tekenen.

De negentienjarige Orkun Kökcü is onder trainer Dick Advocaat uitgegroeid tot een vaste waarde bij Feyenoord. De middenvelder wordt gezien als een van de grootste talenten van Europa. De belangstelling in hem neemt dan ook steeds grotere proporties aan. Arsenal en Sevilla volgen de Turkse jeugdinternational al geruime tijd. Ook van andere clubs uit de topcompetities in Europa is belangstelling.

“Als het moment daar is en ik voel me er goed bij, dan gaan we het zien”, aldus Kökcü in gesprek met RTV Rijnmond. De Turkse jeugdinternational concentreert zich nu op Feyenoord. “Ik wil er het beste van maken volgend seizoen en wil zo fit mogelijk zijn als de competitie weer start. Voor nu ben ik alleen met Feyenoord bezig. Ik heb nog een contract tot 2023, dus ik heb geen haast.”

De geruchten doen Kökcü dan ook niet zo veel. De middenvelder: “Het doet eerlijk gezegd niet zo veel met mij. Mijn vader en mijn zaakwaarnemer houden zich daar mee bezig. Ik probeer me daarvan af te zonderen. Dat lukt prima. Ik ben gelukkig een voetballer en geen zaakwaarnemer.”