Osman verkiest zandbak boven Friesland

Venue of the Red Bull Winning 5 Finale in Doha, Qatar // Sharbel Najem / Red Bull Content Pool

Een lucratief avontuur voor Mohammed Osman. De middenvelder gaat namelijk aan de slag in Qatar. De middenvelder, geboren in het Gelderse Duiven maar actief als Syrisch international, tekende vandaag voor twee jaar bij Al Kharaitiyat.

De middenvelder was transfervrij nadat zijn contract bij Heracles Almelo afliep. Osman had de nodige andere opties, waaronder de mogelijkheid om naar SC Heerenveen te trekken. Toch kiest de 26-jarige Osman doelbewust voor een avontuur in Qatar waar het financieel uiteraard veel aantrekkelijker was. Osman in gesprek met De Gelderlander: “In eerste instantie had ik het liefst een mooie stap binnen Europa gemaakt, naar een middenmoter in Duitsland of Italië. Die optie is niet voorbijgekomen. Ik had langer geduld kunnen hebben, maar de coronacrisis maakt dit geen ideale transferperiode. Ik ben blij dat ik nu duidelijkheid heb.”

Geen Friesland maar de zandbak dus. Osman: “Als ik in Nederland blijf, is het onzeker of een kans als deze zich nog eens voordoet. Financieel gezien is dit een heel mooie stap. Hiermee zit ik goed voor de toekomst. Over twee jaar, als ik heb gecasht, ben ik 28 jaar. Dan ben ik nog niet te oud om in de eredivisie te spelen.”

Al Kharaitiyat kroonde zich vorig seizoen tot kampioen van de tweede liga van Qatar. Komend seizoen speelt het weer op het hoogste niveau van Qatar. Mounir El Hamdaoui en Adnane Tighadouini speelen vorig jaar voor Al Kharaitiyat.