Oud-coach ziet Cyriel Dessers slagen bij Genk

Credits; Fox Sports

De Belgische trainer Peter Maes ziet een transfer van Cyriel Dessers naar KRC Genk helemaal zitten. Maes had de aanvaller van Heracles Almelo eerder onder zijn hoede in het seizoen 2014/2015 bij Sporting Lokeren. Maes vertrok daarna naar Genk en kent dus zowel club als speler goed.

“Wat mij bevalt in Cyriel, is dat hij zijn carrière goed heeft uitgebouwd. Na Utrecht, met zijn ups en downs, heeft hij teruggeknokt vanuit zijn mentaliteit. Hij heeft een stap teruggezet om er twee vooruit te zetten. Genk kan een mooi vervolg worden”, aldus Maes in Het Belang van Limburg. “In Genk krijgen nieuwkomers doorgaans de tijd om zich te profileren. Dat kan in zijn voordeel spelen. Misschien rekenen ze niet vanaf dag 1 op hem als titularis. Hij is een combinatie van Dagano en Samatta. Hij gaat er zijn plaats zeker opeisen. Al ben je als spits natuurlijk ook afhankelijk van de aanvoer.”

De 25-jarige Dessers kroonde zich dit seizoen samen met Steven Berghuis tot topscorer van de Eredivisie. De Belgische aanvaller met Nigeriaanse roots staat in de belangstelling van een aantal clubs. De Belgische topclub KRC Genk is het meest concreet en deed al tot twee keer toe een bod bij Heracles Almelo. Tot een akkoord kwam het nog niet. Volgens Belgische media denkt Heracles Almelo aan een transfersom van maar liefst zes miljoen euro. Dessers werd eerder in verband gebracht met het Italiaanse SPAL en het Spaanse Celta de Vigo.