Oud-speler Den Bosch en Eindhoven stopt vanwege hartproblemen

Foto: Marco Oomen Fotografie

Opvallend nieuws uit België. Alessio Carlone moet vanwege een genetische hartaandoening zijn loopbaan beëindigen. De 24-jarige speler kwam eerder uit voor FC Eindhoven en FC Den Bosch.

Het begon allemaal op 3 september. Een telefoontje zette zijn wereld compleet op zijn koop. Carlone op Instagram: “Mijn grootste angst werd werkelijkheid. De dokter vertelde me dat er een genetische hartaandoening is gevonden, genaamd ARVC, en ik moet per direct mijn voetbalcarrière beëindigen. Ik heb al veel uitdagingen in het leven gehad, maar deze wordt ongetwijfeld mijn grootste. Mijn carrière als speler zit erop en ik heb een te korte maar geweldige tijd gehad. Voetbal heeft me gevormd tot de volwassen persoon die ik nu ben. Het heeft me heel mooie plekken in de wereld laten zien.”

In het seizoen 2016-2017 werd Carlone door Genk verhuurd aan FC Den Bosch. Hij speelde er 34 duels in de Keuken Kampioen Divisie. Vervolgens nam FC Eindhoven hem transfervrij over van de Belgische club. Hij speelde er tussen 2017 en 2019 maar kon mede vanwege blessureleed nooit zijn stempel drukken. Carlone kwam in Eindhoven tot slechts 12 duels. De afgelopen jaren speelde hij op het hoogste niveau in Roemenië. CSM Politehnica Iași en FC Botosani waren zijn laatste clubs.

De Instagram post van Carlone

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Bericht naar mijn vrienden, familie, fans en de voetbalwereld. Op 3 september 2020 rinkelde de telefoon, een telefoon die mijn wereld compleet ging veranderen. De grond zakte onder mijn voeten weg en ik werd sprakeloos. Mijn grootste angst werd werkelijkheid. De dokter vertelde me dat er een genetische hartaandoening is gevonden, genaamd ARVC en ik moet per direct mijn voetbalcarrière beëindigen. Ik heb al veel uitdagingen in het leven gehad, maar deze wordt ongetwijfeld mijn grootste. Mijn carrière als speler zit erop en ik heb een te korte maar geweldige tijd gehad. Voetbal heeft me gevormd tot de volwassen persoon die ik nu ben. Het heeft me heel mooie plekken in de wereld laten zien. Hierbij wil ik iedereen bedanken die daar deel van heeft uit gemaakt. Als eerst wil ik de dokters bedanken voor dit te ontdekken en hun geweldige werk. Mijn familie , vrienden en vriendin die me onvoorwaardelijke steun hebben geboden. Mijn (ex-)teamgenoten waar ik stuk voor stuk veel van heb bijgeleerd. Geweldige vrienden die ik heb leren kennen. Tenslotte alle coaches die ik heb gehad. Bedankt allemaal voor de geweldige tijd en voor mij te vormen wie ik vandaag ben. In het bijzonder wil ik @krcgenkofficial , @fcdenbosch , @fceindhoven , @patro_eisden, @csmpolitehnicaiasi en @fcbotosani bedanken. Geniet van elk moment alsof het de laatste is. Alessio Carlone (Swipe for translation in English)

Een bericht gedeeld door Alessio Carlone (@alessiocarlone) op