Oxford grijpt met Liam Kelly naast promotie

Feyenoord keek vandaag met een schuin oog naar de ontknoping van de League One. In een leeg Wembley werd vandaag namelijk de finale van de playoffs voor promotie naar de Championship gespeeld. Daar nam favoriet Oxford United het op tegen Wycombe Wanderers.

Alles heeft te maken met Liam Kelly. De kleine middenvelder uit Ierland is een van de grootste miskopen uit de historie van Feyenoord. Vorig jaar kwam Kelly op voorspraak van toenmalig trainer Jaap Stam over van Reading. Hoewel hij transfervrij de overstap naar Feyenoord maakte, tekende Kelly voor een vorstelijk  salaris. Feyenoord betaalt circa 600.000 euro per jaar aan de 24-jarige Kelly.

Oxford United begon net als eerder in de playoffs zonder Kelly in de basis. Na een vroege goal van Wycombe Wanderers via Stewart zou Kelly na rust wel in het veld worden gebracht. Die wissel bracht de balans al snel terug. En via Sykes kwam Oxford United binnen het uur op gelijke hoogte. Een late benutte strafschop van Jacobson (’79) leidde tot een nieuwe achterstand. Ondanks een aantal aanvallende wissels wist Oxford er geen verlenging uit te slepen. Wycombe Wanderers maken zodoende de overstap naar de Championship. Bij die club staat ook cultheld Adebayo Akinfenwa onder contract.

Door het resultaat blijft Oxford United actief in de League One, het derde niveau van Engeland. Het is dan ook maar zeer de vraag of Oxford United kapitaalkrachtig is om Kelly van Feyenoord over te nemen. Feyenoord wil heel graag van de middenvelder af om meer financiële ruimte voor versterkingen te creëren.