Padt aast op buitenlands avontuur en zet Groningen in de wacht

FC Groningen lijkt op zoek te moeten gaan naar een nieuwe eerste keeper. Sergio Padt is voorlopig niet van plan om zijn aflopende verbintenis te verlengen. FC Groningen deed volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus een ‘meer dan uitstekende aanbieding’, toch ging Padt daar nog niet op in.

De dertigjarige Padt is al jarenlang een zekerheidje bij FC Groningen. Met zijn keeperswerk haalde hij zelfs de selectie van het Nederlands Elftal. Ook won hij met FC Groningen in 2015 de KNVB Beker. De teller staat inmiddels op ruim 200 duels voor FC Groningen. Toch lijkt een zomers vertrek aanstaande. Een financiële klapper lonkt voor Padt. De doelman hoopt in zijn carrière opnieuw in het buitenland actief te zijn. Eerder keepte hij al eens in België. Mede vanwege die wens is het verschil in vraag en aanbod tussen FC Groningen en Padt voor nu onoverbrugbaar.

Fledderus hoopt met FC Groningen nog altijd op een deal. ‘We zijn met elkaar in gesprek’, benadrukt Fledderus in gesprek met RTV Noord. ‘Het is uiteindelijk aan Sergio om te zeggen wat hij van onze aanbieding vindt. Maar ik begrijp hem ook, want hij heeft aangegeven dat hij ook over een nieuw avontuur nadenkt. We hebben hem een uitstekende aanbieding gedaan en het is nu aan hem.’

Vorig jaar zomer werd Padt nog gelinkt aan een gevoelige transfer richting FC Emmen. Vanwege de huidige strijd tegen degradatie én zijn nieuwe buitenlandse droom ligt een dergelijke transfer niet voor de hand.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Padt aast op buitenlands avontuur en zet Groningen in de wacht | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.