Paria Willem II duikt op bij FC Emmen

Donis Avdijaj krijgt de kans zich te bewijzen bij FC Emmen. De 24-jarige aanvaller sluit volgende week aan op de training van Dick Lukkien. Volgens Voetbal International met de kans op een contract.

“Donis heeft in een recent verleden bij Willem II laten zien heel goed te kunnen voetballen”, aldus Lukkien in gesprek met Voetbal International. “We zijn heel benieuwd hoe hij ervoor staat en of we wat voor elkaar kunnen betekenen.”

Momenteel zit Avdijaj clubloos thuis. Zijn contract bij het Schotse Heart of Midlothian liep afgelopen zomer af. Daarmee versleet de aanvaller drie clubs in evenzoveel jaar. Willem II nam hem in 2018 transfervrij van Schalke 04.  Uiteindelijk werd zijn contract ontbonden na een aantal akkefietjes. Via een kort avontuur bij het Turkse Trabzonspor belandde Avdijaj uiteindelijk in Schotland.

In het seizoen 2017-2018 speelde Avdijaj op huurbasis bij Roda JC. Avdijaj is geboren in Duitsland maar komt tegenwoordig uit voor het nationale team van Kosovo. Daar speelde de buitenspeler inmiddels 6 interlands voor en hierin kwam hij 2 keer tot scoren.

Met Avdijaj verdwijnt er mogelijk één speler uit onze top zeven. Vorige week selecteerden we zeven oud-Eredivisie spelers die transfervrij zijn en een buitenlandse nationaliteit hebben. Wie zijn die andere zes?