Paris Saint Germain verkiest Telles boven Tagliafico

Nicolas Tagliafico wordt niet de nieuwe linksback van Paris Saint Germain. De alleenheerser van het Franse voetbal heeft volgens Portugese media een akkoord bereikt met FC Porto over de transfer van Alex Telles.

Volgens de Portugese sportkrant A Bola heeft Paris Saint Germain met FC Porto een akkoord bereikt over een transfersom van 25 miljoen euro. Aanvankelijk werd rekening gehouden met een transfersom van tussen de 30 en 35 miljoen euro. Mede door de coronacrisis en het contract van Telles (tot 2021) zijn beide clubs toch tot een vergelijk gekomen. Er ligt voor Telles in Parijs een contract voor meerdere seizoenen klaar. Na het stoppen van Maxwell had FC Porto de afgelopen jaren niet meer de beschikking over een absolute topper op de linksbackpositie.

Eerder werden Nicolas Tagliafico (Ajax) en ook Patrick van Aanholt (Crystal Palace) al aan Paris Saint Germain gelinkt. Telles was altijd de eerste keus. Voor Tagliafico zou nog belangstelling vanuit Chelsea en een aantal Spaanse clubs. Ook de Argentijns international kost circa 25 miljoen euro.