PEC Zwolle hoopt op terugkeer oud-bekende

PEC Zwolle trok al Rico Strieder (FC Utrecht) aan. Mogelijk krijgt trainer Stegeman er op korte termijn nog een tweede middenvelder bij. Volgens De Stentor staat Jesper Drost namelijk voor een rentree bij PEC Zwolle. Hij maakt transfervrij de overstap van Heracles Almelo, waar hij op een dood spoor zit.

PEC Zwolle en Jesper Drost willen elkaar helpen. De Blauwvingers hebben behoefte aan een extra allround middenvelder terwijl de 27-jarige middenvelder het plezier in het voetbal wil terugvinden. Hij wil zich bij PEC Zwolle opnieuw in de kijker spelen en gaat een eenjarig contract tekenen. Vijf jaar geleden betaalde FC Groningen nog 1,5 miljoen euro aan PEC Zwolle voor Drost. De middenvelder kon de stijgende lijn niet doorzetten en wist later ook bij Heracles zijn stempel niet te drukken.

Drost speelde vanaf zijn tiende tot tweeëntwintigste voor PEC Zwolle. Die clubliefde lijkt nu ook de doorslag te geven. Hoewel er vermoedelijk nog een optie op verlenging in het eenjarige contract wordt opgenomen, kan hij volgens De Stentor bij NAC Breda direct voor drie seizoenen tekenen.