PEC Zwolle kon niet concurreren tegen FC Twente voor Smal

Credits: Marco Oomen Fotografie

Gijs Smal werd vorige week door FC Twente gepresenteerd als eerste aankoop voor het nieuwe seizoen. Ook PEC Zwolle had belangstelling maar greep dus mis. Volgens technisch directeur Mike Willems is dat vooral te wijten aan het significant lagere spelersbudget in Zwolle.

Smal kon terugkijken op een uitstekend seizoen met FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie. De offensieve linksback had ook nog eens een aflopend contract in Volendam en was dus transfervrij op te pikken. PEC Zwolle kon vanwege een kleiner spelersbudget niet op tegen FC Twente. De club uit de Overijssel heeft komend seizoen een ruim 1,2 miljoen euro lager spelersbudget.

Willems in gesprek met Voetbal International: “Uit de feedback die we hebben gekregen bleek ons aanbod te laag én had hij in Enschede meer uitzicht op speelminuten. Bij ons had hij moeten concurreren met Kenneth Paal en tegelijkertijd kunnen wennen aan het niveau. Onderschat de stap van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie niet. Vorig jaar kwam Sam Kersten over van FC Den Bosch. Die stond op de eerste training over te geven in de bosjes. Het niveau en tempo lag veel hoger. Uiteindelijk heeft Sam het goed opgepakt en aardig wat wedstrijden gespeeld.”