PEC Zwolle raakt Hamer kwijt aan Championship

Bron: Marco Oomen Fotografie

Er is een uitgaande transfer bij PEC Zwolle aanstaande. Gustavo Hamer staat op het punt de overstap te maken naar een club uit de Championship. Het is op dit moment nog onbekend om welke Engelse club het gaat.

De 22-jarige middenvelder heeft bij PEC Zwolle een doorlopend contract dus de Blauwvingers kunnen rekenen op een transfersom. De in Brazilië geboren maar in Nederland opgegroeide Hamer had in Zwolle nog een contract tot volgend jaar zomer. De jeugdexponent van Feyenoord had ook een verbeterd contract in Zwolle kunnen tekenen maar kiest doelbewust voor een overstap naar het tweede niveau van Engeland.

Volgens Voetbal International houdt PEC Zwolle er ‘een prima transfersom in coronatijd’ aan over. De verwachting van VoetbalPlus is dat PEC Zwolle voor de controlerende middenvelder een bedrag van tussen de 1.250.000 euro en 2.000.000 euro gaat ontvangen. Daarmee heeft PEC Zwolle haar eerdere investering van ruim 300.000 euro terug. Wel zal een gedeelte hiervan aan Feyenoord moeten worden afgestaan.

PEC Zwolle ziet in Rico Strieder (27) de logische vervanger van Hamer. Strieder werd de tweede seizoenshelft al door PEC Zwolle van FC Utrecht gehuurd. Ondanks een doorlopend contract mag Strieder definitief uit de Domstad vertrekken. Mogelijk kan Strieder zelfs transfervrij worden overgenomen. PEC Zwolle staat ook op het punt om reserve-aanvoerder Pelle Clement langer aan zich te binden. De 24-jarige middenvelder heeft in Zwolle nog een eenjarig contract.

Update 17:19. Het Algemeen Dagblad stelt dat de club uit de Championship afstevent op promotie naar de Premier League. Het zou een transfersom van 1,5 miljoen euro betalen met daar bovenop een aantal clausules die de som hoger kunnen maken. Hamer had zijn zinnen gezet op een transfer. Eerder weigerde PEC Zwolle nog een bod van het Franse Olympique Nimes.