PEC Zwolle weet jonge verdediger langer te binden

Foto: Marco Oomen Fotografie

Sam Kersten en PEC Zwolle zijn nog lang niet klaar met elkaar. De jonge verdediger had een aflopend contract bij de Blauwvingers. Dat is nu tot de zomer van 2024 geworden.

PEC Zwolle had een eenzijdige optie om het aflopende contract met een seizoen te verlengen. De club greep dat aan om in overleg te gaan over een nieuwe, langere verbintenis. Daar is nu dit nieuwe contract uitgekomen. PEC Zwolle nam de jonge verdediger vorig jaar over van FC Den Bosch. Vorig seizoen kwam hij tot 16 duels maar was hij nog niet onomstreden. Daar is dit jaar verandering in gekomen. Als centrale verdediger is de 22-jarige Kersten niet meer weg te denken uit het eerste elftal.

Sam Kersten op de website van PEC Zwolle: “Ik heb het in Zwolle goed naar mijn zin en ben dan ook blij dat de club tevreden is over mijn ontwikkeling. Toen ik hier kwam moest ik behoorlijk wennen aan het niveauverschil en de manier van voetballen. Het afgelopen seizoen heb ik echter veel geleerd van de ervaren jongens. Dit seizoen heb ik me definitief in de basis geknokt en ben vastberaden daar te blijven staan. Dat PEC Zwolle mij nu beloont met een nieuw contract is een mooi teken aan de wand. Ik kijk er naar uit om mij ook de komende seizoenen te blijven ontwikkelen in het hart van de defensie.”

Mike Willems, technisch manager van PEC Zwolle: “Toen we Sam vorig jaar naar Zwolle haalden, hadden we een heel duidelijk plan. Op termijn zou hij een vaste basisspeler moeten worden in de laatste linie. Dit seizoen bewijst hij iedere wedstrijd weer dat hij een basisplaats verdient en ook op de trainingen werkt Sam knetterhard. Hij beschikt daarnaast over voldoende potentie om nog veel beter te worden. Met zijn lengte en postuur kan hij het zijn directe tegenstanders heel lastig maken. Kortom, een speler waar we in Zwolle nog veel plezier aan kunnen beleven.”