PEC Zwolle zwaait Stegeman na dit seizoen uit

John Stegeman is bezig aan zijn laatste maanden bij PEC Zwolle. Dat hebben de Blauwingers bekend gemaakt. Het contract met de 44-jarige Stegeman wordt niet verlengd.

Stegeman werd in de zomer van 2019 aangesteld als opvolger van Jaap Stam. Onder leiding van Stegeman eindigde PEC Zwolle in het afgebroken seizoen 2019-2020 als vijftiende in de Eredivisie. In het lopende seizoen staat PEC Zwolle op een elfde plaats. Toch is er bij de club veel onvrede. Met name over het aanvalsspel van PEC Zwolle.

Technisch manager Mike Willems in gesprek met Voetbal International: ‘John is een heel bevlogen trainer en een harde werker. We hadden eerlijk gezegd wel gehoopt op wat meer punten, al is dat zeker niet alleen John aan te rekenen. Wat we wel merken is dat het bij de minste of geringste tegenslag altijd direct over John gaat. Over het feit dat hij van Go Ahead Eagles kwam, over het auto-ongeluk, over dat hij onderuit gezakt langs het veld zit. Dat soort dingen worden bij hem altijd maar onder een vergrootglas gelegd, dat is niet eens zijn schuld. Wij staan daar in principe ook gewoon boven, maar je moet dat sentiment ook niet helemaal negeren. Het kan na twee jaar ook eens tijd zijn voor iets anders. Daar had John begrip voor.’

Eerder werkte Stegeman tussen 2014 en 2018 voor Heracles Almelo. In het seizoen 2018-2019 was hij actief voor Go Ahead Eagles. Met die club liep hij net promotie mis naar de Eredivisie. Vervolgens maakte hij een gevoelige overstap naar aartsrivaal PEC Zwolle.