‘Philip Cocu bezig aan laatste weekend bij Derby County’

Hoeveel geduld heeft het bestuur van Derby County nog met Philip Cocu? Het ambitieuze Derby County is inmiddels afgegleden naar de 21ste positie in de Engelse Championship. In haar eerste acht competitieduels werden slechts vijf punten verzameld. Dat belooft niet veel goeds. Komend weekend gaan The Rams namelijk op bezoek bij nummer twee Bournemouth.

Alleen de promovendi Wycombe Wanderers en Coventry City presteren dit seizoen slechter dan Derby County in de Championship. Sheffield Wednesday staat weliswaar laatste. De ploeg van verdediger Joost van Aken en middenvelder Joey Pelupessy begon het seizoen echter met 12 punten in mindering. Inmiddels staat men nog op -4 punten.

Het is dus goed mogelijk dat Cocu morgen voor het laatst manager is van Derby County. Het gaat om 16.00 uur op bezoek bij Bournemouth. Die club staat na de degradatie uit de Premier League op een tweede plaats. Een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op rechtstreekse promotie. Het behaalde 16 punten uit 8 duels. Daarmee is de achterstand op de verrassende nummer één, Reading, groot. De revelatie van de Championship verloor dit seizoen nog niet en won 7 van haar 8 duels.

Is Cocu na dit weekend nog manager van Derby County? Wayne Rooney staat te trappelen om het over te nemen.