‘Pinas lonkt naar interlandloopbaan Suriname’

Credits: Marco Oomen Fotografie

Bondscoach Dean Gorré zit niet stil. Met Suriname hoopt hij volgend jaar hoge ogen te gooien op de Gold Cup. De oud-prof van Feyenoord en Ajax kijkt daarbij nadrukkelijk naar spelers met de Nederlandse nationaliteit met Surinaamse roots.

Bij zijn entree had Gorré eigenlijk alleen de beschikking over Nigel Hasselbaink. De oud-spits van Excelsior is al jaren actief in Israël. Vorig jaar klopte de Surinaamse voetbalbond zelfs tevergeefs aan bij Warner Hahn, Kelvin Leerdam, Mitchell Donald en Ryan Donk. Toen nog zonder succes. De vraag is ook of de FIFA dat in alle gevallen ook zal goedkeuren. Zo speelde Ryan Donk ooit een interland voor Nederland B.

Toch was er ook succes. Zo werd vorige maand bekend dat Gorré namelijk Dion Malone (NAC Breda) en Roland Alberg (Roda JC) heeft weten te overtuigen. Later kwamen daar ook Damil Dankerlui (FC Groningen), Ryan Koolwijk (Almere City FC), Ishan Kort (Almere City FC), Myenty Abena (Slovan Bratislava) en Tjaronn Chery (Maccabi Haifa) bij. De spelers staan te trappelen om hun debuut voor ‘Natio’ te maken.

Deze week kwam daar ook nog Sheraldo Becker bij. De buitenspeler verkeert in bloedvorm en is basisspeler bij Union Berlin, dat verrast in de Bundesliga. Nu wil de voetbalbond van Suriname doorpakken. Een reactie op de post van Sheraldo Becker voedt nu de geruchten dat Shaquille Pinas mogelijk de volgende gaat worden. De 22-jarige verdediger van ADO Den Haag is redelijk duidelijk in een reactie op de post van Becker. Pinas schrijft: “We gaan ze op de kaart zetten hoor”.

Onder de reacties ook spelers als Ruben Ligeon (AS Trencin), Djavan Anderson (Lazio Roma) en Darren Sidoel (FC Córdoba). Ook dit drietal zou in de toekomst zo maar eens voor Suriname kunnen uitkomen. Daarmee kan Suriname een serieuze rol van betekenis gaan spelen op de Gold Cup waar het onder andere Costa Rica en Jamaica zal treffen.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: ‘Pinas lonkt naar interlandloopbaan Suriname’ | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.