Profvoetbal blijft zonder publiek, amateurvoetbal pas weer in 2021

Bron: Marco Oomen Fotografie

De maatregelen vanuit het kabinet om corona te bestrijden blijven voorlopig van kracht. Vicepremier Hugo de Jonge heeft vandaag in een persconferentie gemeld dat de huidige maatregelen zeker tot december en mogelijk tot begin volgend jaar duren.

Dat betekent dus ook dat er in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voorlopig alleen nog in lege stadions wordt gevoetbald. In de koude wintermaanden zullen we dus onze favoriete club op televisie moeten volgen.

Het amateurvoetbal lijkt pas ergens in februari weer hervat te kunnen worden. Er zit immers ook nog een winterstop tussen. Aanvankelijk was er het plan om het voetbal vier weken stil te leggen. De kans is groot dat het amateurvoetbal een halve competitie gaat afwerken. Althans wanneer corona dan weer helemaal onder controle is.

Vooralsnog worden geen nieuwe, zwaardere maatregelen getroffen. Premier Mark Rutte en vice-premier De Jonge willen eerst nog de cijfers van de komende dagen afwachten. Voor volgende week staat er weer een nieuwe persconferentie op de planning. Een volledige lockdown is nog niet van tafel, maar hoopt een ieder natuurlijk te vermijden.