Programma Nederlands Elftal voor 2020 is rond

Het Nederlands Elftal speelt op 7 oktober een oefenduel tegen Mexico. De wedstrijd wordt zoals al eerder aangekondigd gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Alle interlands in 2020 worden namelijk uit praktisch oogpunt vanwege corona in Amsterdam gespeeld.

Mexico als tegenstander is beladen. Arjen Robben wordt nog altijd gezien als een vijand van het Mexicaanse voetbal vanwege een vermeende schwalbe in 2014. Hierdoor kreeg Oranje een strafschop waarmee het Mexico uitschakelde op het WK in Brazilië. Klaas Jan Huntelaar benutte die strafschop. Nog altijd is dit een heet hangijzer onder Mexicaanse voetbalfans.

Oranje begint in september met thuisduels tegen Polen en Italië voor de Nations League. Na het oefenduel tegen Mexico volgen voor het team van bondscoach Ronald Koeman nog duels tegen Bosnië Herzegovina en Italië. Beide uit. In november speelt Oranje opnieuw drie keer. Het begint met een oefenduel tegen Spanje in Amsterdam. Daarna volgen nog Bosnië (thuis) en Polen (uit) voor de Nations League.

Het programma van Oranje in 2020 is hier te vinden.