Promotiedroom Mulder en Van der Hoorn ten einde

Het seizoen van Swansea City is nu echt voorbij. In de blessuretijd van de allerlaatste competitieronde stelde het de zesde plaats in de Championship en daarmee de playoffs veilig. Toen het ook nog eens won van favoriet Brentford mocht Swansea City dromen van de Premier League.

Swansea City is na vandaag weer terug op orde. Op bezoek bij Brentford ging de ploeg van Erwin Mulder en Mike van der Hoorn keihard onderuit. Na vijftien minuten spelen had Brentford de achterstand al ongedaan gemaakt en stond het met 2-0 voor. In de rust werd door Swansea een dubbele wissel doorgevoerd, Van der Hoorn was een van de twee spelers die in de kleedkamer achter bleef.

Die dubbele wissel liep desastreus af. Bryan Mbeumo maakte er direct na rust 3-0 van waarmee het duel definitief gespeeld leek. Liverpool-huurling Rhian Brewster tekende 12 minuten voor tijd nog voor de aansluitingstreffer. Daar bleef het in Londen bij. Brentford treft komend weekend de winnaar van Fulham – Cardiff City. Na de 0-2 in Wales heeft Fulham de beste papieren om de tegenstander van Brentford te worden. Dat zou betekenen dat er komend seizoen een extra club uit Londen in de Premier League zal spelen.

Komend seizoen zal Swansea City er in de Championship in ieder geval heel anders uit gaan zien. Dat zal in ieder geval zijn zonder Erwin Mulder die door een blessure in de slotfase van het seizoen eerste keeper werd. Mulder verruilt deze zomer Swansea City weer voor SC Heerenveen. Mike van der Hoorn kan hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een nieuw club. Zijn contract liep af en is nu transfervrij. Van der Hoorn speelde 28 van de 45 duels dit Championship seizoen.