‘PSV aast op reserve-doelman RB Leipzig’

GEPA pictures/Red Bull Content Pool

PSV wordt opnieuw in verband gebracht met een nieuwe doelman. Het is bekend dat de nieuwe Duitse trainer Roger Schmidt graag wil beschikken over een meevoetballende keeper. Der Kicker linkt nu RB Leipzig doelman Yvon Mvogo aan PSV.

Robbin Ruiter vertrok deze zomer al naar Willem II. Toch heeft PSV voor komend seizoen al drie keepers met Eredivisie ervaring onder contract staan. Als we Kicker moeten geloven moeten Jeroen Zoet, Lars Unnerstall en Hidde Jurjus vrezen voor een vierde keeper. Dat zou Mvogo moeten worden, die momenteel op een zijspoor zit bij RB Leipzig. In Oost-Duitsland speelde hij het afgelopen seizoen slechts twee duels in de Bundesliga.

De 2-voudig international van Zwitserland wil zijn loopbaan nieuw leven inblazen. Na zijn transfer van Young Boys naar RB Leipzig in 2017 kwam hij nauwelijks aan voetballen toe. Ook komend seizoen lijkt hij met de aanwezigheid van Péter Gulácsi niet op veel speeltijd te hoeven rekenen. Hoewel Leipzig graag de 5 miljoen euro die het betaalde aan Young Boys wil terugverdienen lijkt dat niet realistisch. De website Transfermarkt taxeert de marktwaarde van Mvogo op 2,6 miljoen euro. Mvogo heeft nog een eenjarig contract in Leipzig.