PSV als groepshoofd bij loting Europa League

PSV is morgen bij de loting van de groepsfase van de Europa League groepshoofd. Dat betekent dat de ploeg van Roger Schmidt een groot aantal topclubs ontloopt.

PSV ontdeed zich donderdagavond van Rosenborg. Het werd in Noorwegen 0-2. Vervolgens was PSV afhankelijk van de resultaten elders in Europa. Er zouden twee hogergeplaatste clubs in de voorronde moeten sneuvelen. En zo geschiedde.

FC Kopenhagen ging op eigen veld verrassend onderuit tegen het Kroatische Rijeka. Het werd in Denemarken 0-1. Een eigen doelpunt van Ankersen na twintig minuten spelen deed de grootste club van Scandinavië de das om. Dat betekent dat AA Gent doorstroomde van Pot 2 naar Pot 1.

De andere verrassing kwam uit Zwitserland. Daar ging de Zwitserse topclub FC Basel verrassend onderuit tegen CSKA Sofia. FC Basel had lange tijd een voorsprong. Via Tiago Rodrigues werd het achttien minuten voor tijd gelijk. Diezelfde Portugees tekende na 88 minuten spelen ook voor de 1-2. Diep in blessuretijd werd het via Ahmed Ahmedov zelfs 1-3. Dat zou ook de eindstand zijn.

Door de resultaten ontloopt PSV nu clubs als Arsenal, Tottenham Hotspur, AS Roma, Napoli, Benfica en Bayer Leverkusen.