PSV bevestigt komst van Mario Götze

Credits: Marco Oomen Fotografie

PSV heeft vandaag wereldwijd het voetbalnieuws bereikt. Mario Götze (28) maakt namelijk transfervrij de overstap naar PSV. De 63-voudig international van Duitsland in Eindhoven een contract voor twee seizoenen.

De nieuwe Duitse trainer Roger Schmidt speelde een hoofdrol in de transfer van zijn bekende landgenoot naar Eindhoven. “Ik heb enkele prettige gesprekken met Roger (Schmidt, red) gehad en ben steeds serieuzer gaan nadenken over een stap naar Nederland”, zegt Götze op het digitale thuis van PSV. “Er is deze zomer van alles op mijn pad gekomen, maar ik ben en een gevoelsmens en ik kan de keuzes maken die ik wil. Ik ben toe aan een compleet andere uitdaging en die heb ik hier in Eindhoven gevonden.”

Götze zat zonder club nadat zijn contract bij Borussia Dortmund afliep. Dat wil echter niet zeggen dat de maker van de winnende treffer in de WK finale van 2014 niet fit is. Het afgelopen seizoen kwam Götze namens Borussia Dortmund 21x in actie. Götze: “Daarna heb ik mezelf fit gehouden, zodat ik in goede conditie aan een nieuw avontuur kan beginnen. Ik kijk er naar uit om weer in een groep te trainen en toe te werken naar de wedstrijden.”

“Dankzij onze trainer is Mario geïnteresseerd geraakt in PSV’, legt Technisch Manager John de Jong uit. ‘Uiteindelijk is hij nu de buitenkans geworden waar we op zijn blijven hopen. We zijn er erg trots op dat hij voor PSV heeft gekozen. Hij kan in de aanval, op de flanken en op het middenveld uit de voeten en dat geeft ons daarom op meerdere posities extra opties. En hij heeft natuurlijk een berg ervaring.