PSV en Atalanta Bergamo eens over Sam Lammers

Sam Lammers heeft zijn gewenste transfer te pakken. De 23-jarige aanvaller verruilt PSV definitief voor Atalanta Bergamo, zo meldt het Algemeen Dagblad. De nummer drie van Serie A betaalt 10 miljoen euro inclusief bonussen.

Voor de aanvaller uit Tilburg betekent het dat hij al na 29 officiële duels in het eerste elftal van PSV de overstap maakt naar een Europese competitie. Lammers scoorde hierin 6 doelpunten. De Serie A wordt nu het nieuwe werkterrein voor Lammers.

PSV neemt noodgedwongen afscheid van Lammers en voorkomt daarmee een transfervrij vertrek volgend jaar zomer. Ondanks meerdere pogingen en naar verluidt ook een mondeling akkoord, werd er nooit een handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis. Het betekende dat PSV zich tijdens de onderhandelingen met Atalanta Bergamo harder opstelde dat normaliter het geval is.

Aanvankelijk had Atalanta Bergamo zeven miljoen euro voor Lammers over, later werd dit verhoogd naar acht miljoen euro. Beide biedingen werden door PSV geweigerd. Het hapte nu wel toe op een initieel bod van negen miljoen euro dat door een aantal meetmomenten kan oplopen tot tien miljoen euro. SC Heerenveen incasseren circa 10% van de transfersom.

Bij Atalanta Bergamo wordt Lammers na Marten de Roon en Hans Hateboer de derde Nederlander. Atalanta Bergamo hoopt net als afgelopen seizoen naast de Serie A ook indruk te maken in de Champions League. Vorig jaar eindigde het Europese seizoen in de kwartfinales tegen Paris Saint-Germain.