PSV en Lammers definitief uit elkaar

De transfer van Sam Lammers naar Atalanta Bergamo is helemaal rond. De nummer drie van het afgelopen Serie A seizoen presenteerde de aanvaller vandaag. Ook PSV ging op de eigen website nog in op het vertrek van de 23-jarige aanvaller. ‘Wij wilden heel graag met Sam verder, maar hij heeft toch een andere keuze gemaakt’, reageert Technisch Manager John de Jong op PSV.nl. ‘Dat vinden we erg jammer, maar we wensen hem het beste.’

Lammers speelde sinds de zomer van 2010 voor PSV. Aanvankelijk in de jeugdopleiding, en in 2016 debuteerde de Tilburger in het eerste elftal. Uiteindelijk speelde hij 29 duels waarin hij 6 keer scoorde. Lammers op PSV.nl: “Het was een moeilijke beslissing om PSV te verlaten”, reageert de voormalig jeugdinternational. “Ik heb hier bijna tien jaar gespeeld en ben vanuit de jeugd doorgestroomd naar het eerste elftal. Uiteindelijk kies ik nu voor het spelen in een topcompetitie, omdat ik denk dat dit het beste is voor mijn ontwikkeling. Graag wil ik PSV bedanken voor de kansen die ik heb gekregen.”

Technisch Manager John de Jong: “We hebben stevige onderhandelingen gevoerd, maar altijd met respect voor elkaar. Als partijen moeilijk op één lijn komen of van mening verschillen, heeft dat niet zelden invloed op de werkhouding. Sam heeft zijn hoofd geen moment op hol laten brengen en dat tekent zijn karakter en houding. Daarom hebben we ook niet getwijfeld of we hem tegen Groningen wel moesten opstellen.”

PSV zou een transfersom van circa 10 miljoen euro incasseren. Hierbij moet het ongeveer 1 miljoen euro afdragen aan SC Heerenveen waar Lammers eerder op huurbasis speelde. PSV haalde met de 33-jarige Eran Zahavi inmiddels een vervanger.