PSV en Philips laten elkaar niet los

Credits: Marco Oomen Fotografie

PSV en Philips blijven voor langere tijd aan elkaar verbonden. De sponsorovereenkomst is nog eens met tien jaar verlengd tot 2031. Het levert PSV jaarlijks een extra bedrag van circa 2,5 miljoen euro op.

PSV is ooit opgericht door Philips. De naam staat niet voor niets voor Philips Sport Vereniging. Daarmee zijn bedrijf en club al sinds 1913 onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Lange tijd stond Philips ook op de voorkant van het shirt. Daar is men de afgelopen jaren van teruggekomen. Toch zijn de banden tussen het gezondheidstechnologiebedrijf en PSV erg nauw. Philips is ook eens van de founding fathers van  Brainport Eindhoven dat nu op het shirt van PSV prijkt. Ook hier is het contract met vijf seizoenen verlengd tot 2026.

Frans van Houten, topman van Philips:  “Juist in deze tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is, vinden we het belangrijk onze verbondenheid en maatschappelijke betrokkenheid bij de club en de regio uit te spreken. Daarom hebben we, als oprichter van PSV, besloten ons de komende tien jaar verder te verbinden aan PSV. Daarmee leggen we samen een stevige basis voor nieuw, toekomstig succes.”

De deal betekent ook dat het stadion in Eindhoven zeker tot 2031 het Philips Stadion zal heten.