PSV en Teze eens over nieuw contract

Credits: Marco Oomen Fotografie

Jordan Teze gaat vandaag zijn handtekening zetten onder een nieuw contract. De jeugdinternational is dit seizoen bij PSV definitief doorgebroken. Niet als rechtsback maar in het hart van de defensie. Daar vorm Teze een duo met Olivier Boscagli die eigenlijk al min of meer was afgeschreven.

Teze had bij PSV een aflopende verbintenis. Zijn stormachtige ontwikkeling levert de 21-jarige verdediger nu een nieuw driejarig contract op. Hierdoor ligt Teze tot de zomer van 2023 in Eindhoven vast en voorkomt PSV een transfervrij vertrek. De rechtspoot is echt een exponent uit de Eindhovense jeugdopleiding. De in Roosendaal geboren verdediger speelt al sinds 2007 voor PSV.

Vorig jaar werd Teze vooral gezien als backup voor de rechtsbackpositie. Op die positie maakte hij ook minuten als backup van Denzel Dumfries. Met de komst van Roger Schmidt is hij nu de rechtsbenige centrale verdediger. Het levert mede vanwege zijn aflopende verbintenis veel interesse op. Teze acht het voor zijn ontwikkeling beter om nog een aantal seizoenen in Eindhoven te blijven.