PSV en Willem II kennen route naar groepsfase

Willem II en PSV kennen hun tegenstanders richting de groepsfase van de Europa League. De clubs moeten eerst de derde voorronde overleven, maar vandaag werd ook al geloot voor de vierde en laatste voorronde van de Europa League. De zogenaamde playoffs.

PSV begint volgende week aan haar Europese avontuur met een uitwedstrijd tegen het Sloveense NS Mura. De winnaar van dat treffen speelt een week later tegen Rosenborg BK of Alanyaspor. Net als haar wedstrijd in de derde voorronde speelt PSV ook in de laatste voorronde een uitwedstrijd. Bij winst wordt het dus een reis naar Noorwegen of Turkije. In tegenstelling tot de voorrondes in de Champions League gaan de playoffs in de Europa League over één duel.

Voor Willem II lonkt na Rangers FC in Tilburg, ook in de volgende ronde een thuiswedstrijd. Het zal dan voor de Tilburgers opnieuw niet makkelijk worden. Willem II heeft namelijk geloot tegen de winnaar van Galatasaray -Hajduk Split.

Het mooiste affiche van de playoffs van de Europa League is in de maak. Besiktas – AC Milan kan namelijk op het programma komen. Er moet dan wel in de derde voorronde door de clubs worden afgerekend met respectievelijk Rio Ave en Bodo/Glimt.