PSV heeft definitief beet: Sangaré tekent voor vijf jaar.

Credits: Marco Oomen Fotografie

PSV heeft de transfer van Ibrahim Sangaré afgerond. De middenvelder uit Ivoorkust komt voor een miljoenenbedrag over van het Franse Toulouse FC. De 22-jarige Sangaré heeft in Eindhoven een contract voor vijf seizoenen getekend.

“Ibrahim voegt power, lengte en atletisch vermogen toe aan ons middenveld”, vertelt technisch manager John de Jong op de website van PSV. “Dat zijn specifieke kwaliteiten die van toegevoegde waarde voor onze selectie. Sangaré is een speler met veel aansprekende kenmerken, die al op jonge leeftijd debuteerde in een topcompetitie. Zulke jongens kunnen op den duur interessant worden voor PSV en daarom volgen we ze intensief. Nu ontstond -ook door de degradatie van Toulouse- het juiste moment om toe te slaan. Wij waren echter niet de enigen die er zo over dachten en daarom zijn we erg blij dat het is gelukt.”

De fysiek sterke middenvelder had bij Toulouse nog een contract voor twee seizoenen. Sangaré was echter toe aan een nieuwe uitdaging en vindt deze nu in Eindhoven. Sangaré:  “Ik was toe aan de volgende stap in mijn loopbaan. Het verhaal van PSV spreekt me enorm aan. Mijn gevoel zegt me dat dit voor nu de beste keuze is. Hier kan ik me ontwikkelen en spelen om de prijzen. Het voetbal dat ze hier willen spelen en de ambities passen bij mij.” De middenvelder hoopt nu zo snel mogelijk zijn debuut te maken. “Ik kan niet wachten. Ik hoop dat het papierwerk zo snel mogelijk klaar is”, zo besloot Sangaré

Volgens de laatste berichten maakt PSV circa 8 miljoen euro over aan Toulouse. Die Franse club degradeerde afgelopen zomer naar het tweede niveau van Frankrijk. Na de degradatie uit de Ligue 1 heeft de club het geld hard nodig. Ondanks de belangstelling van meer clubs, waaronder Southampton, kiest Sangaré bewust voor PSV. De komst van Sangaré heeft vermoedelijk gevolgen voor Jorrit Hendrix. PSV heeft al in een vroeg stadium aangegeven mee te willen werken aan een transfer.