PSV heeft geen kind aan NS Mura

Foto: Marco Oomen Fotografie

PSV heeft de eerste horde richting de groepsfase van de Europa League gewonnen. In Slovenië werd met 1-5 gewonnen van NS Mura. De ploeg van Roger Schmidt mag zich nu gaan opmaken voor een treffen met het Noorse Rosenborg BK.

In de tweede voorronde van de Europa League was NS Mura verrassend genoeg te sterk voor het Deense AGF. Ook vandaag liet de ploeg zien zeker niet bang te zijn voor PSV. Nadat Maxi Romero al vroeg in het duel moest afhaken met op het oog een zware knieblessure, was de eerste kans voor de thuisploeg. Het was echter Donyell Malen die de score op aangeven van Max opende. Lang stond die stand echter niet op het bord. Via Nino Kouter werd het al snel weer gelijk. Nog voor rust pakte PSV opnieuw de voorsprong. Het was Mauro Junior die scoorde op aangeven van Max.

Na rust liep PSV snel uit naar een grote overwinning. Invaller Cody Gakpo tekende na 54 minuten spelen voor de 1-3. Ruim tien minuten later werd het duel in Slovenië definitief beslist. Het was Malen die scoorde. In de slotfase van het duel zou ook Gakpo zijn tweede maken en daarmee de eindstand op 1-5 bepalen. Op dat moment had Malen het veld al verlaten. Het grote talent Madueke kreeg nog een aantal speelminuten.

De volgende tegenstander van PSV is Rosenborg. De Noorse ploeg versloeg vandaag op eigen veld het Turkse Alanyaspor met 1-0. Vorig jaar troffen PSV en Rosenborg elkaar ook al. Toen in de groepsfase van de Europa League. PSV won toen in Noorwegen en speelde thuis gelijk. Net als vanavond speelt PSV een uitwedstrijd. In de laatste voorronde van de Europa League gaat het in de tegenstelling tot de Champions League over één wedstrijd.