PSV heeft linksback uit Bundesliga beet

Philipp Max mag zich speler van PSV noemen. De 26-jarige verdediger komt over van FC Augsburg uit de Duitse Bundesliga. Max was in het Zuid-Duitsland een vaste basiskracht maar kiest bewust voor een overgang naar PSV om voor de prijzen te spelen.

“Philipp is een aanvallende back die zijn positie invult zoals wij dat graag zien”, aldus technisch manager John de Jong op PSV.nl. “Zelf heb ik hem op de Olympische Spelen in 2016 in een paar invalbeurten gezien. Ik was daar voor Lozano en Duitsland zat bij Mexico in de poule. Daarna hebben we hem vaak bij Augsburg zien spelen. Zijn ontwikkeling hebben we goed in kaart. Inmiddels heeft hij bijna 150 duels in de Bundesliga achter zijn naam en nu ontstond er een mogelijkheid om hem te halen. We zijn blij dat het is gelukt. Phillipp voegt naast zijn verdedigende kwaliteiten en drang naar voren ook routine toe en dat kunnen wij goed gebruiken.”

Max in gesprek met de website van PSV: “PSV heeft me laten blijken dat ze me al een hele tijd volgen en dat ze me echt graag willen hebben. In de voorbije weken heb ik trainer Roger Schmidt een paar keer gesproken. Zijn manier van voetbal spreekt me erg aan. Net als de club PSV. Ze spelen hier altijd om de prijzen en dat wil ik ook. Het totaalplaatje klopt voor mij. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Opvallend genoeg betaalt PSV slechts acht miljoen euro voor de linksback. Daarbij de nadruk op slechts. De werkelijke waarde van de Duitse verdediger ligt volgens het gezaghebbende Transfermarkt namelijk op vijftien miljoen euro. De voormalig jeugdspeler van Bayern München maakte in 2014 namens Schalke 04 zijn debuut in de Bundesliga. Na een jaar bij Karlsruher SC volgde in 2015 de overstap naar Augsburg. Na vijf seizoenen Augsburg tekende Max nu voor vier jaar bij PSV.