PSV heeft nieuwe doelman bijna beet

GEPA pictures/Red Bull Content Pool

PSV heeft bijna beet. Yvon Mvogo maakt de overstap van RB Leipzig naar Eindhoven. De Zwitserse doelman met roots in Kameroen wordt twee jaar van de Bundesligaclub gehuurd. PSV had de doelman graag gekocht maar RB Leipzig wil de doelman niet definitief kwijt.

Mvogo speelt sinds 2017 voor RB Leipzig. De club uit de Bundesliga haalde de keeper op bij Young Boys. De teller staat op negentien officiële duels voor Leipzig. Eind 2018 maakte hij ook zijn debuut voor het nationale team van Zwitserland. Mvogo heeft bij RB Leipzig nog een contract tot volgend jaar zomer. Leipzig is met Mvogo in gesprek over een nieuwe verbintenis, daarna volgt een verhuur voor twee jaar aan PSV.

De nieuwe trainer Roger Schmidt had al langer zijn zinnen gezet op een voetballende doelman.  Dat moet Mvogo gaan worden. Het is mogelijk ook een signaal voor Jeroen Zoet en Lars Unnerstall die nog meer aan een transfer zullen denken. Derde keus Hidde Jurjus heeft al bijna een nieuwe club gevonden. De doelman werd de afgelopen seizoenen verhuurd aan onder andere De Graafschap en Roda JC. Nu volgt een avontuur bij het zeer ambitieuze KFC Uerdingen dat uitkomt in de Derde Bundesliga.