PSV is Southampton te slim af en haalt Sangaré

PSV staat op het punt zich te versterken met een extra middenvelder. Ibrahim Sangaré leek lange tijd op weg naar de Premier League. Southampton had meer dan gewone belangstelling en leek ook de handtekening van de middenvelder te krijgen. PSV versnelde en sloeg alsnog toe.

De middenvelder speelde de voorbije seizoenen bij Toulouse FC op het hoogste niveau van Frankrijk. Sangaré degradeerde echter vorig jaar zomer uit de Ligue 1 en wil nu met PSV om de prijzen gaan spelen. PSV betaalt naar verluidt ruim negen miljoen euro aan Toulouse. De international van Ivoorkust wordt dit weekend al medisch gekeurd. In Eindhoven ligt er voor Sangaré  een meerjarig contract klaar.

Sangaré speelde de afgelopen drie seizoenen in de Ligue 1 voor Toulouse. De fysiek sterkte middenvelder stond geregeld in de belangstelling van clubs uit Duitsland en Engeland. Maar clubs pakten niet door. De Ivoriaans international scoorde afgelopen seizoen nog 8 keer in 25 duels. Sangaré had in Toulouse nog een contract tot volgend jaar zomer.