PSV levert international aan Die Mannschaft

PSV staat er in Duitsland goed op. De Eindhovenaren mogen nu zelfs een international afvaardigen voor Die Mannschaft. Het is voor het eerst dat linksback Philipp Max wordt opgeroepen. Ook PSV heeft nog nooit eerder een international van Duitsland geleverd.

De 27-jarige Max verruilde deze zomer FC Augsburg voor PSV. De linksback stond ook in de belangstelling van een groot aantal andere clubs. Het perspectief om te spelen onder trainer Roger Schmidt én om de prijzen te spelen in Nederland gaf de doorslag. Zijn spel in de Eredivisie en Europa League lijkt nu dus ook tot een mooie uitverkiezing. Het is onbekend of Mario Götze ook nog wordt gevolgd door bondscoach Joachim Löw.

Max hoopt nu op zijn debuut voor Duitsland. Onze buren spelen op 11 november een vriendschappelijk duel tegen Tsjechië. Later staan nog duels in de Nations League tegen Oekraïne en Spanje op het programma. Naast Max kreeg ook zijn voormalig teamgenoot Felix Uduokhai (FC Augsburg) voor het eerst een uitnodiging. De verdediger maakt een sterke indruk in de Bundesliga. Vorig jaar speelde Uduokhai al op huurbasis in Augsburg. Deze zomer werd hij definitief van Wolfsburg overgenomen.

Bondscoach Joachim Löw: ‘We nodigen alleen iemand uit van wie we denken dat hij het kan redden. We willen spelers als Max en Uduakhai ook belonen voor hun uitstekende prestaties. Ze moeten voelen dat we dat ook zien.’

https://twitter.com/DFB_Team/status/1324654420647464960