PSV naar groepsfase van de Europa League

Credits: Marco Oomen Fotografie

PSV heeft zich zonder veel problemen geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. In het Noorse Trondheim werd met 0-2 gewonnen van Rosenborg.

In de openingsfase beet Rosenborg nog van zich af. Uiteindelijk brak Eran Zahavi de ban. De 33-jarige aanvaller maakte zijn debuut voor PSV. Na 22 minuten spelen tekende hij voor de openingstreffer door van dichtbij te scoren. De Israelische aanvaller liet maar eens zien altijd op de juiste plek te staan. Iets daarvoor had Zahavi ook al een inzet op de paal zien belanden.

Vlak voor de 0-1 moest PSV noodgedwongen wisselen. Ryan Thomas werd naar de kant gehaald met een blessure. Jorrit Hendrix kwam in de ploeg. Mogelijk zijn het de allerlaatste minuten van Hendrix in een PSV-shirt. PSV is bereid mee te werken aan een transfer van de middenvelder. Op slag van rust was Rosenborg nog dichtbij de gelijkmaker. PSV-doelman Yvon Mvogo voorkwam met een beetje fortuin de 1-1. PSV ging daarmee de rust in met een 0-1 voorsprong.

Cody Gakpo maakte in de tweede helft aan alle Noorse hoop een eind. Op aangeven van Zahavi tekende hij voor de 0-2. Het betekent dat Nederland morgen met drie clubs bij de loting aanwezig is. Feyenoord, AZ en PSV vertegenwoordigen het Nedelrandse voetbal in de groepsfase van de Europa League.