PSV niet te spreken over handelswijze KNVB

Credits: Marco Oomen Fotografie

PSV is totaal niet te spreken over de KNVB. De Eindhovenaren hebben tevergeefs geprobeerd om het thuisduel tegen ADO Den Haag last minute te verplaatsen. Aanleiding is het toenemende aantal coronabesmettingen bij PSV.

‘We spelen, maar we houden hier een hele nare smaak aan over’, aldus Algemeen Directeur Toon Gerbrands op de website van PSV. Eerder deze week deed PSV het verzoek om de thuiswedstrijd te verplaatsen met het oog op het Europa League treffen tegen PAOK Saloniki. Dat is passend in de Eredivisie veranderagenda waar er meer ruimte is voor clubs die actief zijn in Europa.  “Wij vinden nog steeds dat we die aanvraag volledig terecht ingediend hebben, maar krijgen geen gehoor. Dat was al uitermate teleurstellend”, aldus Gerbrands.

De KNVB ging daar niet in mee. Nu lijkt PSV ook nog eens door blessures en corona oveebelast te raken. Inmiddels zijn er negen corona-gevallen. Jorrit Hendrix en Vincent Müller zijn dit weekend positief bevonden. Eerder was dat al het geval bij Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Pablo Rosario, Joël Piroe, Maxime Delanghe, Timo Baumgartl en Nick Viergever. Bij Jong PSV zijn vijf spelers positief bevonden. Het gaat om Shurandy Sambo, Justin De Haas, Djenairo Daniels, Cheick Touré en Kyan van Dorp.

“We kunnen net aan voldoen aan het minimaal aantal spelers”, zegt Gerbrands op PSV.nl. “Naar de letter van de afspraken die zijn gemaakt over voetballen in Coronatijd moeten we spelen, maar er staan vanmiddag spelers op het veld die eigenlijk niet kunnen spelen vanwege dreigende overbelasting en dus kans op blessures. De KNVB is exact op de hoogte van de medische status van hen, maar weigert maatwerk toe te passen. Los van Corona; ook voor deze spelers is hun gezondheid in gevaar. Het is een bizarre samenloop van omstandigheden en daar moet naar gehandeld kunnen worden. De weigering om ons tegemoet te komen valt ons ontzettend tegen.”

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: PSV niet te spreken over handelswijze KNVB | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.