PSV verhuurt Bruma aan Olympiakos

Credits: Marco Oomen Fotografie

Een flinke opsteker voor PSV op de transfermarkt. Het is er in geslaagd om de Portugese aanvaller Bruma te lozen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De buitenspeler wordt voor een seizoen verhuurd aan de Griekse topclub Olympiakos Piraeus. Die club heeft ook een optie tot koop bedongen, zo meldt zaakwaarnemer Catio Baldé.

PSV betaalde vorig jaar zomer nog 12 miljoen euro aan RB Leipzig. Bruma werd in Eindhoven nooit onomstreden. Ook trainer Roger Schmidt lijkt nu niet te rekenen op Bruma. Een vertrek is dan voor alle betrokken partijen ook de beste oplossing. Olympiakos heeft volgens Baldé geen verplichte optie tot koop opgenomen. Wel biedt het Bruma een podium om zich ook in de Champions League te laten zien. Olympiakos komt in de Champions League in een groep met Manchester City, FC Porto en Olympique Marseille.

Olympiakos moet de laatste details nog gladstrijken. Zo moet Bruma nog medisch worden gekeurd. Toch worden er geen problemen meer verwacht. Het is onbekend of PSV nog een extra buitenspeler wil aantrekken of het vrijgekomen budget juist in de verdediging wil steken.